به گزارش ورزش برخط، مجتبی یوسفی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس و در طرح سوال خود از وزیر ورزش پیرامون سوء مدیریت در برنامههای ورزش حرفهای به ویژه فوتبال و بستر قراردادهای نجومی با برخی از بازیکنان بیان کرد: شما اولین وزیری بودید که از جنس ورزش بود. در صحبتهای خود اشاره کردید که در مدیریت فدراسیونها و فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش وظیفهای ندارد در حالیکه بر اساس قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش که در سال ۹۹ تصویب و ابلاغ شد مسئولیت نظارت بر همه فدراسیونها بر عهده وزیر ورزش است. فوتبال که میتوانست عزت و افتخار این کشور باشد و البته هنوز هم مردم به اسطورههای فوتبالی خود که در طول تاریخ برای اهتزاز پرچم ایران تلاش کردند علاقمند هستند.
وی گفت: با سوء مدیریت در فدراسیون فوتبال یک مربی خارجی در کنار هزاران مربی توانمند داخلی روی کار میآید که قریب به ۱۸۵ میلیارد تومان برای ۳۲ روز به این فرد داده میشود، یعنی معادل ۵.۸ میلیارد تومان روزانه به این مربی پرداخت شده است. این عملکرد رئیس فعلی فدراسیون فوتبال است.
نماینده اهواز در ادامه اظهار کرد: رئیس فدراسیون فوتبال امروز باید پاسخگو باشد اما به جای اینکه برای ضعیفترین نتیجه تیم ملی در جام جهانی عذرخواهی کند امروز با تفاخر با مردم برخورد میکند. ما از فوتبال کشور حمایت میکنیم اما امروز روز پاسخگویی است. تیم ملی ما ۶ گل از انگلیس خورد. برخی از تیمها از محبوبترین استانها تا سایر استانهای کشور به ۲۰۰ میلیون کمک نیاز دارند اما به آنها پرداخت نمیشود، در مقابل میبینیم برای ۳۲ بازیکن خارجی رده دهم در باشگاهها چه مبالغی پرداخت میشود که نتیجه آن بدهی هفت میلیارد یورویی استقلال و ۱۱ میلیارد یورویی پرسپولیس شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: وظیفه نظارتی بر فدراسیون ها برعهده وزارت ورزش بوده است، متاسفانه ۳۵ مدیر کلان و ارشد در وزارت ورزش از بیرون آورده شدند و اکنون ۱۳ فدراسیون با سرپرست اداره می شود. بزرگان این کشور از ۱۰۰ سال قبل تا به امروز از اقوام مختلف برای اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران تلاش کردند. حاج قاسم قطعه قطعه شد تا پرچم این کشور بالا باشد اما امروز برای آوردن معدود ورزشکارانی به روی سکو مجبور شدیم از ابزارهای دیگری استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ورزشکاران زن و مرد ما عزیز هستند و همه آنها برای اهتزاز پرچم ایران تلاش می کنند اما بعضا افرادی رانت خوار نیز دیده می شوند. شما از صندوق کارآفرینی امید پول برداشتید و آن را به استقلال و پرسپولیس بردید. برخی از افراد پول های نجومی از پول بیت المال در این حوزه دریافت کردند.
یوسفی در ادامه تاکید کرد: یک زمانی وقتی تیم فوتبال ما برنده می شد برخی کشورهای منطقه برای عزت تیم فوتبال ایران خوشحالی می کردند، این عزت انقلاب اسلامی است. امروز در فدراسیون ها چه کسانی را به کار گرفته ایم؟ برخی سالیان سال در این فدراسیون ها و در وزارت ورزش حضور داشتند اما امروز به کجا رسیده ایم؟ چه میزان از استعدادهای داخلی استفاده شده است؟ چطور با یک بازیکن رده چندم هلندی در باشگاه ها قرار داد میلیاردی بسته می شود و بعد همان بازیکن می رود و می گوید ایرانی ها ۱۰۰ سال عقب هستند؟ اما برای پرداخت مطالبات تیم های محلی هزینه ای نمی کنید. جمهوری اسلامی ایران افتخار می کند که همواره در کنار جوانان بوده است اما چه میزان از جوانان این کشور در حوزه ورزش حمایت کرده ایم؟ در فدراسیون اتومبیلرانی برای زدن یک پیست اتومبیلرانی هزاران مانع ایجاد می کنیم اما اینگونه در فوتبال هزینه می کنیم؟
یوسفی خطاب به وزیر ورزش اضافه کرد: انتظار ما از شما بیش از این بود. در این کشور ورزشکاران زن و مرد حاضرند جان خود را برای این پرچم فدا کنند. هویت ایرانی – اسلامی افتخار ماست. در برنامه های ارائه شده از سوی شما که ۸ محور داشت دو محور آن به توجه به فدراسیون ها و ورزش حرفه ای و دیپلماسی ورزشی برمی گردد، سوال بنده این است دیگر کدام فرد از باشگاه و فدراسیون های ما شکایت کرده اما نتوانسته علیه ما رای بگیرد؟ باورها و برنامه های شما با دولت سنخیتی ندارد. چندین فدراسیون ما در محافل بین المللی حذف شدند. متاسفانه تیمی که به کار گرفته اید توانمند نیست برای شما آرزوی توفیق دارم اما به شرط تجدید نظر در مدیر