به گزارش ورزش برخط و به نقل از فوتبال 360، فوتبال زنان ایران هیچگاه سال 2022 را فراموش نمیکند؛ سالی که تیم ملی ایران از نابودی مطلق نجات پیدا کرد و احیا شد، در مقدماتی جام ملتهای آسیا درخشید و شکوفا شد و برای نخستینبار توانست در جام ملتهای آسیا حضور پیدا کند و برابر رقبای ابرقدرت آسیایی قرار گرفت. شاید تجربه اولین حضور در جام ملتها رویایی نشد و توأمان با صعود از مرحله گروهی نبود اما رسیدن به جمع 12 تیم برتر قاره آسیا دستاوردی بیسابقه و فراموشنشدنی برای فوتبال زنان ایران است.
رویایی که به حقیقت پیوست
فدراسیون فوتبال در سال اول حضور شهابالدین عزیزیخادم به شکل فوقالعادهای به فوتبال زنان توجه کرد؛ احیای دوباره تیم ملی فوتبال زنان و بازگشت به رنکینگ فیفا، نقطه آغاز فعالیتهای فدراسیون در حوزه فوتبال زنان بود و در ادامه همکاری با مریم ایراندوست و فراهم آوردن بهترین شرایط باعث شد تا دستاوردی تاریخی در فوتبال زنان ایران بهثبت برسد و درخشش زهره کودایی برابر اردن باعث شد تا طلسم نرسیدن زنان ایرانی به جام ملتها شکسته شود.
مدیران فدراسیون در مسیر حمایتهای خود از تیم ملی فوتبال زنان، چند شگفتی بزرگ خلق کردند. از فراهم آوردن امکانات و اردوهای خارجی برای تیم ملی (در بلاروس و ازبکستان) تا پرواز اختصاصی که باعث شد تا تیم ملی فوتبال زنان ایران در کنار تیمهای نامداری چون تیم ملی استرالیا در شرایطی که پاندمی کرونا در اوج خود به سر میبرد، به سلامت به هند سفر کنند و در جام ملتهای آسیا شرکت نمایند.
امان از کرونا، امان از چشمبادامیهای بیرحم
تیم ملی فوتبال زنان ایران در جام ملتهای آسیا با تیمهای هند، چین و چینتایپه همگروه شد و زنان ایران در نخستین گام توانستند برابر تیم قدرتمند هند، امتیازی ارزشمند را بهدست آورند اما رخنه کرونا به اردوی هندیها باعث شد تا هم آنها از گردونه رقابتها کنار بروند و هم امتیاز تاریخی فوتبال زنان ایران به یغما برود.
شاگردان مریم ایراندوست سال گذشته در چنین روزی (سوم بهمنماه) یک اتفاق تاریخی دیگر را هم تجربه کردند و آنهم اولین رویارویی تاریخ فوتبال زنان ایران با تیم ملی چین بود، مسابقهای که با قدرتنمایی چشمبادامیها به پایان رسید و زنان فوتبال ایران با شکستی سنگین و البته قابلانتظار اولین دوئل خود با چین را به پایان بردند و در بازی بعدی برابر چینتایپه هم مغلوب شدند اما نکته مهم در این میان، کسب تجربه بازی با تیمهای سطح اول قاره آسیا بود، دستاوردی مهم و تجربهای بزرگ که در جام ملتهای آسیا 2022 برای زنان ایران بهدست آمد.
در حسرت تکرار روزهایی که گذشت
زنان فوتبال ایران با 2 شکست و یک مساوی که از جدول حذف شد، از هند به تهران برگشتند اما در کولهبار کاروان ایران، به جز نتایج فنی، تجربیات ارزشمند رویارویی با تیمهای بزرگ قاره آسیا هم بود. تجربیاتی که میتواند هم به کار ملیپوشان بیاید و هم گرهگشای فوتبال زنان در ادامه مسیر خود باشد.
نگاهی به یکسالی که از روزهای تاریخی فوتبال زنان ایران گذشت نشان میدهد که بعد از یک دوره کوتاه توجهات ویژه به فوتبال زنان ایران در دوره ریاست شهابالدین عزیزیخادم، با تغییر و تحولات مدیریتی در فدراسیون و البته نابسامانی کرسی نایبرئیسی زنان، دوباره این تیم در اولویت آخر قرار گرفته. آنهم در روزهایی که منتهی به انتخابی المپیک 2024 پاریس است اما بدونشک کمتر مدیری در حال حاضر در فدراسیون فوتبال نگران حضور زنان ایران در دور نخست انتخابی المپیک است تا فوتبال زنان ایران با مرور خاطرات سال گذشته، به جز بازخوانی خاطرات رویارویی هیجانانگیز با غولهای آسیا، حسرت روزهایی را بخورد که گویا برای تکرار آن باید سالها دوباره چشمانتظار بود!